Bode: „Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic”

Răspunsul ministrului de Interne, Lucian Bode îl vizează pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat

Ministrul de Interne, Lucian Bode s-a declarat mulțumit de activitatea lui Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, notează Agerpres. Mai mult, Bode consideră că „evaluarea secretarilor de stat nu se poate face în baza unui incident tragic”, cea a lui Arafat fiind una mult mai complexă.

Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost la Constanța. O evaluare a activității unui secretar de stat este mult mai complexă și nu am pus în discuție în acest moment evaluarea activității domniei sale. Cu siguranță, vom avea la un moment dat o evaluare pe toți secretarii de stat, nu țintit pe o persoană. (…) Dacă se vor bucura de susținere politică în continuare vor rămâne în funcție. (…) Categoric, nu se pune problema doar de susținere politică, activitatea de până acum este foarte importantă

Lucian Bode, la Palatul Parlamentului

Achiziționarea de perne pneumatice, după o „pauză” de aproape șase ani

Ministrul de Interne a anunțat că de luni și-a început activitatea și grupul de lucru care trebuie să analizeze posibilitatea de a achiziționa la nivelul ISU-urilor a pernelor pneumatice de salvare. Bode a spus că așteaptă un raport în 2-3 săptămâni: „La prima vedere, mie mi s-ar părea normal ca un astfel de echipament să fie în dotarea ISU-urilor. (…) Sigur că la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 până acum aceste echipamente nu au fost achiziționate”.

Echipă de control la Constanța

Totodată, ministrul a mai anunțat că o echipă de control de la IGSU a început luni o anchetă disciplinară la Constanța. „De astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanța tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară pentru trei ofițeri. Unul dintre ofițeri, cu funcție de conducere, vineri și-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu înseamnă că dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii nu vor suporta consecințele legale”, a mai spus ministrul.

Citește și: Arafat intervine și cere anchetă în cazul femeii căzute de la etajul șase al unui bloc din Constanța