Ambrozia de pe terenuri va putea fi tăiată de autorități

Proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie vor fi amendați

Ambrozie
Ambrozie sursa foto pixabay

Proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie vor fi amendati, ar plantele vor fi tăiate de autorități, anunță spune vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României, deputatul Florian-Emil Dumitru, potrivit g4media.ro.

Amenzile pentru prezența ambroziei sunt, încă, foarte greu de aplicat deținătorilor și administratorilor de suprafețe pe care a fost identificată această plantă.

Autoritățile trebuie să îi someze pe aceștia cel târziu până la data de 5 iunie, pentru a-i putea amenda ulterior. Tot conform actualei legislații, chiar dacă proprietarul este amendat și nu își curăță suprafața, autoritățile nu pot interveni, ca în alte țări, pentru a înlătura ambrozia. “Aici e nevoie de alocarea de fonduri către autoritățile administrației publice locale pentru a exista acea intervenție rapidă din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge această plantă problemă, dacă nu există disponibilitate din partea proprietarilor, urmând ulterior să se îndrepte împotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei. Nu cred că încălcăm dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are și în îndatoriri”, spune vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României, deputatul Florian-Emil Dumitru. “Aici e nevoie de alocarea de fonduri către autoritățile administrației publice locale pentru a exista acea intervenție rapidă din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge această plantă problemă, dacă nu există disponibilitate din partea proprietarilor, urmând ulterior să se îndrepte împotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei. Nu cred că încălcăm dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are și în îndatoriri”, spune vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României, deputatul Florian-Emil Dumitru. RO-Alert pentru anumite localităţi din Tulcea