Cu hidratare sau fără, cu mască sau fără, suntem deja în septembrie, coronavirusul joacă în aceeași horă cu noi, iar medicii ne spun să fim precauți cu depresiile. Și cu sănătatea fizică. Și cu distanțarea socială. Ce ne recomandă, în schimb, cei care știu mai multă economie ca noi? Whisky.

Pare o nouă ciudățenie a crizei economice și nu este vorba de hidratare. Este vorba de colecții care se fac în timp și care pot duce la investiții, la colecționari de renume și, până la urmă, la bani.

De asemenea, investitorii mizează și pe celebrul bitcoin care a stârnit atâtea controverse. Aurul nu rămâne nici el ignorat, dar ceea ce ne pune la adăpost de inflație este alcoolul. Nu orice fel de alcool.

”Poți investi mai inteligent pe termen scurt și mediu cumpărând acțiuni la companiile producătoare de whisky, care sunt listate la bursă”, a adăugat Iancu Guda.

”Este trist că în aceste vremuri dificile oamenii se refugiază în jocuri de noroc sau în alcool, dar unii pot privi detașat aceste slăbiciuni umane și să vadă oportunitatea acestei investiții.

În ceea ce privește aurul, a ajuns deja la un maxim istoric pe tranzacționare.

În vreme de recesiune, lumea investește în metale prețioase. Dar, cred că este târziu pentru investiții în aur, deja a ajuns la cote maxime istorice. Nu cred că mai are potențial semnificativ de creștere”, a explicat Guda.

Investițiile în bitcoin pot aduce câștiguri foarte mari, dar și pierderi la fel de mari, a avertizat Guda.

”Singura zonă sigură privind monedele virtuale este reprezentată de țările cu regim controlat care impun limitări la plățile în valută ca să își protejeze moneda națională, China, Turcia. În rest nu aș recomanda astfel de investiții decât foarte puțin.

Dacă ai 10.000 de euro pentru investiții, maxim 5% aș recomanda pentru aceste investiții alternative cu risc foarte mare”, a conchis analistul financiar.

Cuvântul cheie în 2020 rămâne răbdarea. Răbdarea duce la soluții, duce la regăsirea sinelui și duce la optimism. Sau, de ce nu, la bani.

Citește și: O femeie de 54 de ani a renunțat la videochat pentru a merge la biserică