Siturile arheologice din Grecia, închise zilnic până duminică timp de câteva ore 

De asemenea, Acropola Atenei nu va mai putea fi vizitată până duminică

Toate siturile arheologice din Grecia, inclusiv Acropola Atenei, vor rămâne închise de joi până duminică în cele mai fierbinţi ore ale zilei din cauza unui nou episod canicular, a anunţat Ministerul Culturii grec, potrivit g4media.ro.

„Din cauza temperaturilor ridicate, orarele siturilor arheologice (…) vor fi modificate, ele urmând să fi închise între orele 12:00 şi 17:30”, a comunicat ministerul.

De asemenea, din cauza unei opriri, deja anunţate, a activităţii gardienilor de la Acropola Atenei, situl va rămâne închis până la sfârşitul zilei, de joi până duminică. Separat, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a îndemnat la „vigilenţă absolută” în faţa unui nou episod de caniculă care loveşte Grecia, cu temperaturi care ar urma să atingă între 44 şi 45 de grade Celsius la acest sfârşit de săptămână.

„Este nevoie de vigilenţă absolută (…) căci momentele dificile nu au trecut”, a avertizat şeful guvernului elen, care a vizitat Ministerul Mediului. „Ne vom confrunta cu un nou episod de caniculă şi cu „o posibilă intensificare a vântului”, a mai declarat premierul. Din cauza caniculei, începând de luni s-au produs incendii violente în jurul capitalei Atena, care au fost amplificate de vânt.  Avertizare de instabilitate atmosferică accentuată pentru 22 de judeţe