Cod roșu de caniculă în anumite județe din țară

Sâmbătă, în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, căldura va fi intensă și persistentă

Canicula
Canicula sursa foto pixabay

Cresc constant temperaturile, iar zona de sud a țării pare să fie cea mai afectată de valul de căldură. Meteorologii au emis deja un cod roșu de caniculă, primul din acest an și cel mai timpuriu din istorie, potrivit ziare.com

Meteorologii au emis mai multe avertizări, în funcție de nivelul temperaturilor înregistrate pe regiuni. Astfel, sâmbătă, în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent

Temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Valul de căldură se va menține în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Codul roșu va fi valabil pe 23 iunie. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Arge ș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38- 39 de grade

Cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

A murit legendarul actor Donald Sutherland