Nord-estul Italiei, devastat de inundații

14 persoane au murit și numeroase case au fost inundate de ape

Peste 36.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au devastat nord-estul Italiei, au anunţat autorităţile din regiunea Emilia-Romagna. Potrivit acestora, numeroase case au fost înghiţite de ape, multe cătune fiind izolate din cauza unor noi alunecări de teren, potrivit g4media.ro.

Intemperiile au devastat regiunea Emilia-Romagna, provocand moartea a 14 persoane şi transformând străzile oraşelor în râuri.

În condiţiile în care ploile continuă să cadă, autorităţile regionale au prelungit alerta roşie de vreme rea până duminică. Premierul italian Giorgia Meloni a anunţat sâmbătă că va pleca mai devreme de la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, pentru a se întoarce în Italia pe fondul situaţiei de urgenţă.„Sincer, nu pot sta atât de departe de Italia într-un moment atât de complicat”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul le-a mulţumit celor 5.000 de persoane – membri ai echipelor de salvare şi voluntari – care ajută victimele afectate de inundaţii.

Şefa guvernului italian urma să se deplaseze duminică în zonele cele mai afectate de inundaţii. Autorităţile din provincia Ravenna au ordonat sâmbătă evacuarea imediată a localităţilor extrem de expuse la inundaţii. Un elicopter s-a prăbuşit sâmbătă în apropiere de localitatea Lugo din Ravenna, doar una dintre cele patru persoane aflate la bord fiind rănită, au anunţat pompierii.Inundaţiile au provocat peste 305 de alunecări de teren şi au afectat peste 500 de drumuri din regiune.

Pasajul Unirii va fi reconsolidat începând cu anul 2025, timp de trei ani