Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, dezvăluie că i s-au pus piedici în momentul în care a cumpărat câteva sute de holtere necesare bolnavilor de inimă. Adversarii politici au încercat să-l atace, însă Tudorache le-a ținut piept.

Ce dezvăluie Daniel Tudorache

„Am fost atacat virulent pentru că am cumpărat niște holtere. Deci noi, pentru Centrul Medical Caraiman, am cumpărat 300 de holtere pe care le foloseam înaintea pandemiei pentru cetățenii bolnavi de inimă. Erau monitorizați de acasă. Știam în orice moment dacă este o problemă. Venind pandemia, ministrul Sănătății a văzut aceste holtere, a zis că se pot folosi și pentru persoanele bolnave cu COVID-19. Ministrul mi-a făcut o solicitare scrisă să achiziționez aceste holtere și să le pun Ministerului la dispoziție. Aș fi fost nebun într-o pandemie să nu ajut Ministerul Sănătății. După s-a schimbat ministrul, a venit cu o altă idee”, a explicat Daniel Tudorache, miercuri, la DC News TV.

„De ce era un holter benefic? Monitoriza și temperatura. Vă dați seama că salvarea pleca imediat. Poate îți creștea în somn temperatura, iar tu nu-ți dădeai seama. Noi monitorizam în permanență cetățeanul. E adevărat că adversarii mei politici caută să mă lovească. Până acum au stat sub pat, poate au ieșit de două, trei ori din casă de frică, dar ei mă atacau”, a spus primarul.

„Aceste holtere ajută! Însă s-a schimbat ministrul, a zis că la momentul respectiv au alte priorități. Noi le folosim în continuare. Dacă au nevoie la al doilea val, noi suntem dispuși să le punem la dispoziție. Dar ideea în sine: dacă faci ceva în țara aceasta, încearcă cineva să-ți dea în cap„, a spus Tudorache.

#NEWS