Guvernul Orban

CCR rezolvă problema: s-a rezolvat, nu se poate

CCR rezolvă problema și pune bețe în roate! Cum era de așteptat, alte și alte probleme apar în telenovela „Guvernul Meu”. Cum o parte dintre miniștrii propuși să facă parte din cabinetul cu numărul doi al lui Orban au primit aviz negativ din partea comisiei parlamentare, CCR îl obligă pe Orban să găsească înlocuitori, încât aceștia, respinșii, nu mai reprezintă o soluție viabilă.

Confuzii și avize

Decizia CCR vine să pună ordine în confuzia creată de Regulamentul Ședințelor comune ale Parlamentului:

„Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcția de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să mențină propunerea inițială. Dacă prim-ministrul desemnat a nominalizat o altă persoană pentru funcția de ministru, respectiva persoană va fi audiată conform alineatelor precedente, iar votul pentru acordarea încrederii Guvernului se va da după depunerea unui nou aviz” (Art.87, alin.4)

Citește și: Previziuni astrologice: Orban dă cu banul

Cu toate astea, vine Constituția (Decizia nr. 356/2007) care spune în felul următor:

„Cu privire la propunerea primului-ministru de numire a unui nou ministru, propus în condițiile art. 85 alin. (2) din Constituție, Curtea constată și reține următoarele:

Candidații la funcția de ministru înscriși pe lista Guvernului, propusă de candidatul pentru funcția de prim-ministru, sunt audiați de comisiile permanente ale Camerelor Parlamentului, competente potrivit obiectului de activitate al funcției candidatului de ministru și, pe baza constatărilor făcute, acestea emit avize favorabile sau avize de respingere; în cazul avizelor de respingere, candidatul pentru funcția de prim-ministru propune un alt candidat la funcția de ministru. În practica parlamentară s-au înregistrat mai multe cazuri de avize negative care au fost urmate de noi propuneri.”

Așadar, Ludovic Orban se află acum într-un mare impas. Se pare că trebuie să aleagă noi nume pentru cabinetele unde propunerile inițiale au fost respinse de către comisiile parlamentare. CCR rezolvă problema și dă alte și alte bătăi de cap liberalilor.

#News