Ludovic Orban

Previziuni astrologice au fost citite de Ludovic Orban în cărțile de magie ale economiei românești. Că or fi astrologice sau deprecieri astronomice, Orban insistă că nu e motiv de panică, nu e nici bine, nici rău, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Atât timp cât PSD-ul e departe de guvernarea zodiilor, nu avem de ce să ne facem griji.

Cam dăunătoare e credința asta în astre când nu există nici rațiune și nici stabilitate și, cam naiv să fii să-ți pui speranțele în jocuri de tarot.

Previziuni astrologice se fac zilnic în politică: unde dragoste nu e, anticipăm amorul și hai că merge și dragoste cu de-a sila. Unde buget nu e, promitem lapte și miere și bancote colorate să-ajungă la toată lumea, că nu e greu să promiți promisiuni. N-avem sănătate? Păi cum nu, dacă-n globul de cristal zice că toate merg bine, uite-aici inima cum bate mai cu spor decât Banca Națională când bate moneda!

Uite cum Orban, pe lângă inginer și politician, și-a luat glob, tarot și pisică neagră și-a decis că și cariera de Mama Omida se potrivește. Că, până la urmă, ce nu se potrivește oare cu banul ?

„Nu există niciun motiv de neîncredere, de panică. Situația economică este foarte stabilă. Uitați-vă la evoluția dobânzilor. Comparați cu cât s-a împrumutat Guvernul nostru raportat la dobanda cu care s-a împrumutat guvernul PSD. E o diferență semnificativă de un procent la dobandă” a zis cu voioșie și optimism Orban după ce a consultat atent astrele.

Bine, s-ar consulta el și cu Mugur Isărescu, dar, până la urmă, și medicii și ghicitoarele în stele insistă că e mai sănătos pentru minte, suflet și trup să rămânem optimiști și relaxați. 

Citește și: Pensionari, cumpărați-vă bilete de avion către Bahamas! Se măresc pensiile!

Dar uite că și leul pică relaxat și încă din ianuarie, după cum spun analiștii financiari: „În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, aproape 90% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8286, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8823”.

Acum, rămâne de văzut în ce credem noi mai mult: previziuni astrale sau analize financiare concrete. Fluturași sau bancnote.

Nu de alta dar, și foamea și fluturii, tot prin stomac trec.

#News