Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman sursa foto Wikipedia

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 20 până în 22 octombrie 2023, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din strada Monetăriei nr. 3, Târgul lui Brumărel, potrivit g4media.ro.

Programul este între orele 10:00 și 18:00, intrarea fiind liberă. De vineri până duminică, zeci de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român pentru un festin gastronomic.

Meșteri si artizani din toate zonele țării aduc obiecte din lemn, ceramică, ţesături, podoabe, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel, ii și fețe de masa brodate manual, jucării croșetate, păpuși, lână împâslită și multe altele. Meșterii vă invită să învățați tainele meșteșugurilor prin ateliere de creație cu copii mari și mici. Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, lăzi de zestre, blidare, unelte din gospodăria tradițională, cămăși, ii, fote și vâlnice, fețe de masă, marame de borangic, ștergare cu alesături, paftale și podoabe, covoare țărănești țesute la război, roți de tors. Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, lăzi de zestre, blidare, unelte din gospodăria tradițională, cămăși, ii, fote și vâlnice, fețe de masă, marame de borangic, ștergare cu alesături, paftale și podoabe, covoare țărănești țesute la război, roți de tors. 16 hectare noi de plajă la Costinești