Începând de astăzi, masca devine obligatorie în Capitală, în toate spațiile deschise. Dacă până acum, obligativitatea purtării măștii se impunea numai în spațiile aglomerate, de astăzi veți avea voie să nu purtați mască doar în prorpriul domiciliu, ori în propriul autoturism.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a luat decizia ca masca să devină obligatorie în toate spațiile închise, cât și în cele deschise, indiferent de numărul de persoane prezent. Învățământul se va desfășura exclusiv online, conform scenariului pus la punct de Ministerul Educației și Cercetării (scenariul roșu). De asemenea, toate restaurantele și cafenelele se vor reînchide la interior, iar cinematografele, sălile de spectacole și jocurile de noroc, interzise.

Citește și: Un sfat pentru cei care consideră masca o ”botniță”

„Menționăm că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a precizat în cursul serii trecute Prefectura Capitalei

Citește și: Rată mare de îmbolnăvire în România. Peste 30% dintre teste Covid sunt pozitive

#News