Ciolacu: „Carnetul de partid de la PNL a devenit mai tare decât certificatul COVID”

Liderul social democrat îi atacă pe președintele Klaus Iohannis și pe „celălalt inconștient”, Florin Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că participă la „sindrofii pretențioase”, iar despre premierul Cîțu, pe care l-a catalogat ca fiind „celălalt inconstient”, a spus că merge „pe furiș la mare”. Și totul, în săptămâna premergătoare Congresului PNL, în care nimic nu mai pare să miște în țară.

„În România aflată în plin val patru al pandemiei, președintele participă la sindrofii pretențioase și îi invită pe românii îngroziți de teama facturilor la energie să joace golf. Celălalt inconștient, premierul dornic să se înscăuneze șef la PNL, merge pe furiș la mare, să se pozeze singur, pe o plajă pustie. Acestea sunt preocupările binomului care conduce “în parteneriat” țara, în vreme ce, pentru români, realitatea este tot mai dramatică”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a ținut să sublinieze că adevăratele realități ale pandemiei din România se regăsesc în câteva cifre ce prezintă dramatismul momentului. „88% dintre pacienții cu cancer care se aflau sub tratament în 2019 au murit într-un an de zile! Inuman! Grotesc! Criminal!!!! Mai sunt DOAR câteva paturi libere la ATI pentru bolnavii COVID-19! Mii de români au fost îngropați în saci de plastic fără slujbă și fără cei dragi alături”, a mai scris liderul social democraților.

Mai mult, în opinia sa, liberalii par că nu mai au nicio preocupare pentru problemele românilor. „Singura preocupare este cum să își țină mizeria de Congres, indiferent de câte alte restricții vor trebui să suporte românii. În România Normală a lui Iohannis și Cîțu, românii sunt iar pedepsiți pentru ca liberalii să-și rezolve războiul pentru putere. Iar pentru asta, carnetul de partid de la PNL a devenit mai tare decât certificatul COVID”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

De altfel, medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, este de părere că principalul vinovat pentru explozia de noi cazuri din această perioadă este chiar Guvernul, care a relaxat măsurile restrictive, favorizând infectările în masă. Printre aceste relaxări se numără inclusiv cele cu privire la organizarea de mari evenimente, așa cum a fost cel de la UNTOLD, din perioada 9-12 septembrie, în limita a 75.000 de persoane, dar care au avut obligația să prezinte dovada de vaccinare, testul negativ Covid sau cel de anticorpi (trecere prin boală).

Citește și: Liviu Dragnea neagă acuzațiile: „Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina”