Clotilde Armand

Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, vorbește rar, iar atunci când o face nu spune nimic constructiv. Îmi amintesc că prima și ultima oară când am întâlnit-o pe distinsa doamnă, azi eurodeputat, pe atunci doar doamna matematicianului Sergiu Moroianu, folosea obsesiv expresia „voi românii”. M-am gândit că e de prea puțin timp în țara asta ca să fi înțeles că la modul în care rostea această expresie afișa o superioritate autoimpusă, nicidecum o superioritate educațională, rasială, etnică, sau de orice altă natură.

Între timp, doamna Moroianu Armand a intrat cu bocanci în politică. La fel ca la prima întâlnire, și azi doamna Armand continuă să afișeze acea mină artificial superioară. Viața de eurodeputat credem că e plictisitoare. În afară de remunerația generoasă nu oferă alte extravaganțe, așa că unii dintre eurodeputați, când rătăcesc pe străzile din Bruxelles se rătăcesc, deopotrivă, printre propriile gânduri.

Brusc i s-a făcut dor de București, de terasele din Centrul Vechi, de-o hârjoneală politică, așa că a ticluit o plângere penală, că tot se apropie campania electorală. Știm deja că toți candidații USR-PLUS își desăvârșesc platformele și programele electorale pe ideea de a salva, ceva, orice, poate chiar pe ei înșiși.

Găselnița doamnei Armand este achiziția publică efectuată de Primăria Sectorului 1 (adică instituția în fruntea căreia visează să ajungă doamna Armand), de holtere, dispozitive medicale care monitorizează în timp real temperatura, frecvența cardiacă, frecvența respiratorie, electrocardiograma, dar și locația pacientului.

În acest context, reamintim că pe 10 martie, fostul ministru al Sănătății Victor Costache și primarul sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat un memorandum conform căruia persoanele izolate la domiciliu în București în contextul infecțiilor cu noul tip de coronavirus vor fi monitorizate cu ajutorul acestor holtere.

Pentru că holtere nu sună tocmai bine nici în română, nici în franceza natală a doamnei Armand, distinsa candidată la Primăria sectorului 1 a cerut opinia Ministerului Sănătății privind utilitatea holterelor respective, iar răspunsul primit este că acestea „nu combat și nu previn infectarea cu COVID19”. Aha, deci nu vindecă, și-a zis doamna Armand! De aici și până la denunțul penal nu a mai fost decât o jumătate de pas.

Doamna Clotilde Armand, revenim asupra utilității holterelor. Nu doamna Armand, holterele nu vindecă, repet utilitatea lor, pe care am enunțat-o mai sus, ca să înțeleagă doamna Armand, holterele sunt niște dispozitive medicale care monitorizează în timp real temperatura, frecvența cardiacă, frecvența respiratorie, electrocardiograma, dar și locația pacientului! Nu vindecă! Monitorizează starea pacienților!

Doamna Armand, să știți că și medicii, oamenii ăia care jumătate din viață și-o petrec pe băncile și prin laboratoarele facultăților ca să se pregătească să salveze oameni în cealaltă jumătate de viață, spun că este o idee bună să monitorizezi pacienții cu ajutorul holterelor.

Dar stați doamna Armand, și specialiștii spun că este o idee bună și mai spun că în esență, da, telemedicina este o idee bună, iar sistemul de monitorizare a locației purtătorilor de holtere ajută autoritățile știe exact cine respectă autoizolarea și carantina neinstituționalizată, fără să riște viața și resursele altor oameni ca să verifice situația!

Citește și: Activismul fanatic, Fata Morgana, întoarcerea în peșteri și o campanie electorală (USR) contradictorie și mincinoasă

HashtagNews.ro