Șofer de 19 ani, filmat în timp ce vrea să dea șpagă polițiștilor

El a vrut să scape de amenda pentru depășirea vitezei

Un șofer în vârstă de 19 ani, din Botoșani, a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită poliţiştilor de la Rutieră. Oprit pentru că depășise viteza legală, tânărul le-a oferit agenților 100 de euro și 200 de lei, ca să-l ierte de sancțiune. Momentul a fost filmat de aparatura tip bodycam a polițiștilor, potrivit digi24.ro.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe o stradă din municipiul Botoșani

. Tânărul de 19 ani a fost oprit de un echipaj de la Rutieră, după ce a depășit viteza legală în trafic.Când i s-au cerut documentele și i s-a spus ce sancțiune va primi, bărbatul a scos 100 de euro și 200 de lei din portofel și i-a întins spre polițiști. Nu s-a gândit că gestul său, ilegal, va fi înregistrat de camera de tip bodycam a agenților de la Rutieră.
Pentru fapta sa, bărbatul este cercetat acum într-un dosar penal pentru dare de mită. „Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, au precizat reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie.

Directoarea ANM anunță că vor veni zile caniculare