Conturile Google inactive mai mult de doi ani, dezactivate

Sunt afectate conturile care au fost deschise de persoane care între timp au decedat dar și vechile conturi Google legate de smartphone-uri Android.

Google a anunțat că, începând din decembrie 2023, va șterge toate conturile Google care au fost inactive mai mult de doi ani. În timp ce conturile deschise de companii sau instituții de învățământ nu sunt afectate, această politică va afecta publicul larg. De exemplu, sunt afectate conturile care au fost deschise de persoane care între timp au decedat, la fel ca și vechile conturi Google legate de smartphone-uri Android, potrivit g4media.ro.

În cazul în care utilizatorul a trecut între timp la un iPhone, acesta ar putea, de exemplu, să piardă fotografiile vechi stocate în Google Photos.

Un cont dezactivat își va vedea tot conținutul dispărut. Fotografiile, dar și e-mailurile sau documentele stocate pe Google Drive vor ajunge, de asemenea, la coșul de gunoi. Cu toate acestea, a fost făcută o excepție pentru videoclipurile YouTube. Acestea vor rămâne online, chiar dacă creatorul lor nu mai este activ. Aceasta este o modalitate de a împiedica dispariția unei întregi secțiuni a internetului. Google justifică această nouă politică prin lupta împotriva criminalității cibernetice.

Între parolele vechi și slabe și lipsa verificării cu doi factori, „un cont inactiv are un risc mai mare de a fi piratat”, a precizat grupul într-un comunicat.

Iar un cont compromis „poate duce la furtul de identitate sau poate fi folosit pentru a trimite conținut malițios, cum ar fi spam-ul”. Grupul american precizează că va elimina mai întâi conturile care nu au fost folosite niciodată după crearea lor. Celelalte vor fi vizate într-o etapă ulterioară, după ce va da proprietarului contului un preaviz de câteva luni. Această operațiune este posibilă doar dacă utilizatorul a furnizat o altă adresă de e-mail de contact. Pentru a evita ca vechile dvs. conturi Google să dispară, ar trebui să vă conectați cel puțin o dată la doi ani și, de exemplu, să citiți un e-mail, să creați un Google Doc, să utilizați motorul de căutare sau să vizionați un videoclip pe

MAE, avertizare de călătorie pentru Slovacia