Vreme neobișnuit de caldă în ultimele două săptămâni ale lunii februarie!

Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Este anunțul făcut de meteorologi, care au realizat prognoza meteo pentru perioada 14 – 28 februarie 2022. Pragul de îngheț va fi atins din nou pe data de 24 februarie.

Maximele termice vor crește în Banat de la 10 grade în prima zi, la 13 grade în cea de a doua zi. Din data de 20 februarie și până în 23 februarie temperatura maximă va ajunge la 8 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante pe data de 17 februarie și în jurul datei de 22 februarie.

Vremea se va încălzi până spre finalul primei săptămâni de prognoză, în Transilvania. Media maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 10 grade, iar media minimelor termice va fi de 3 grade. După data de 15 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Până în jurul datei de 18 februarie vremea se va încălzi treptat și în Maramureș. Media temperaturilor maxime va ajunge la 9 grade, iar a minimelor la 3 grade. După data de 14 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie și în jurul datei de 21 februarie.

În Moldova, în prima săptămână vremea se va încălzi. Media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor 4 grade. După 16 februarie, temporar vor fi precipitații aproape zilnic.

Media maximelor termice va crește, în Dobrogea, de la 5 grade în prima zi, până la 13 grade în data de 19 februarie. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Media maximelor termice va fi în creștere până pe data de 19 februarie, în zona Munteniei. Temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 15 grade. Cele minime vor atinge 5 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în jurul datei de 17 februarie și după data de 20 februarie.

În prima săptămână de prognoză, atât media temperaturilor maxime, cât și a celor minime va fi, în general, în creștere, până la 15 grade, respectiv 5 grade, în regiunea Olteniei. În cea de a doua săptămână maximele termice vor atinge o medie de cel puțin 8 grade, iar minimele de minus 2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalul 17 – 23 februarie.

Citește și: Românii vor putea fi vaccinați cu serul Moderna din 1 februarie