Medic de familie din Botoșani, cercetat sub control judiciar pentru decontări false de servicii medicale

Potrivit procurorilor, prejudiciul a fost estimat la 150.000 de lei

Medicul de familie din comuna Mitoc suspectat că ar fi obţinut ilegal fonduri de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a fost plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a declarat prim-procurorul Valeriu Chihaia. Potrivit acestuia, măsura preventivă a controlului judiciar este valabilă pentru 60 de zile, potrivit ziare.com.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, precum şi la alte imobile aparţinând acesteia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani. 

Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieşit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu. În timpul percheziţiilor, într-o locuinţă a medicului au fost gășiţi peste 100.000 de euro. „În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro. Suma identificată la locaţiile percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională”, a adăugat oficialul IPJ Botoşani.

Conturile Google inactive mai mult de doi ani, dezactivate