Clan de cămătari din cartierul Giulești, percheziționat de procurorii DIICOT

Este vizat un grup infracțional organizat specializat în camătă și șantaj

DIICOT
DIICOT. Sursa foto: wikipedia

Procurorii DIICOT au făcut miercuri 19 percheziții în București, Ilfov și Prahova într-un dosar care vizează o grupare de cămătari din Giulești – clanul Miloși, potrivit unui comunicat al instituției. Procurorii documenteaza un grup infracțional organizat specializat în camătă și șantaj, potrivit g4media.ro.

La data de 20.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova.

Este vorba de un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj. În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2022, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din nouă membri. Acesta avea ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și șantaj.

Din cercetările efectuate a rezultat că, unul dintre suspecți, lider al grupului infracțional organizat, a oferit împrumuturi cu dobândă, ca îndeletnicire, mai multor persoane vătămate.

Ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalți membri, le-au amenințat cu acte de violență ori au exercitat asupra lor și a membrilor de familie presiuni psihice inducându-le o stare de puternică temere pentru a obține de la acestea, bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite. De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime, au menținut-o prin acte de constrângere (preluarea documentelor personale și amenințări) în stare de dependență financiară în scopul obținerii unui imobil, proprietatea acesteia. Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, în arest pentru luare de mită și trafic de influență