Prohibiția la știucă în Delta Dunării se ridică

Un pescar sportiv nu poate transporta mai mult de 10 kg de pește

Delta Dunării
Delta Dunării

Din 20 martie, se ridică prohibiția la știucă, dar începe cea la şalău şi biban, pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). În Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul comun al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu nr. 10/235 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023, potrivit g4media.ro.

Ordinul instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv. De asemenea, în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, prohibitia esteîn perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv. 

Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 16 aprilie – 30 mai 2023 inclusiv. 

Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv. – se interzice pescuitul cu setci în perioada 9 aprilie – 30 noiembrie inclusiv, în zona marină din perimetrul Rezervaţiei Biosferei ,,Delta Dunării”, zona cuprinsă între Zătonul Mare – zona strict protejată Sacalin Zătoane din UAT Sfântu Gheorghe, canal Periteaşca – limită zonă strict protejată Periteaşca Leahova din UAT Murighiol, în perimetrul de traseul liniei de mal şi izobata 20 m, având următoarele coordonate geografice (ETRS89).

 Un profesor de muzică din Alba Iulia a înființat o fanfară urbană, cu ajutorul unei finanțări de la administrația locală