Un profesor de muzică din Alba Iulia a înființat o fanfară urbană, cu ajutorul unei finanțări de la administrația locală

Fanfara urbană a primit numele de Alba Iulia Bass and Drums

 Un profesor de muzică din Alba Iulia, Petru Adam, a reuşit să creeze o fanfară urbană. Fanfara urbană, care a primit numele de Alba Iulia Bass and Drums, va deveni orchestra reprezentativă a oraşului, iar în sezonul cald va avea recitaluri în zonele de promenadă, potrivit g4media.ro.

 Proiectul său a obţinut finanţare de la utorităţile locale prin programul anual care încurajează iniţiativele cetăţeneşti. Fanfara a atras imediat iubitori de muzică de toate vârstele, care cântă împreună şi urmează să aibă mai multe concerte în centrul oraşului când vremea se va încălzi.

Copii, tineri şi vârstnici, toţi muzicieni amatori, s-au adunat imediat cum au auzit că fanfara urbană a devenit realitate. După serviciu sau după şcoală, vin şi cântă şi învaţă împreună.Petru Adam visează de 10 ani la o fanfară urbană.  El a pus proiectul pe hârtie şi a depus documentele la sesiunea de proiecte pentru cetăţeni finanţate de primărie. Cu banii obţinuţi a cumpărat instrumente şi a găsit un spaţiu unde să îşi poată dirija orchestra de muzicieni amatori.

MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța