USR Galați se alătură celor ce dau o mână de ajutor

Cum un spațiu de partid nu are cum să fie prea mare – cel puțin nu așa de mare încât să fie folosit pe post de spital improvizat, cei de la USR Galați au decis să-și ofere birourile parlamentare, cât și spațiile destinate ședinteșpr de partid, în scopul folosirii lor pe post de cabinete medicale.

De asemenea, liderul USR Galați, Bogdan Rodeanu, declară pe pagina sa de Facebook următoarele:

„Am montat un panou pentru informare publică în stația de autobuz din Țiglina 1.

Am închiriat panoul înainte de declanșarea crizei sanitare – intenționam să îl folosim pentru mesajele electorale ale USR Galați.

Însă situația s-a schimbat radical. În acest moment, campania electorală este ultima noastră grijă. Prioritatea generală a devenit prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus COVID-19.

Informarea corectă, pe orice căi, indiferent de resursele folosite, este principala obligație pe care o avem – cu toții.

De săptămâna aceasta am pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență spațiile pe care le operăm ( sediile de partid și sediile birourilor parlamentare din județ ) pentru ca, în caz de necesitate, să poată fi utilizate ca zone de depozitare, puncte de distribuție, centre de coordonare, centre de comandă sau call center-e.

Acum am reușit să montăm acest panou de informare publică, în stația din Țiglina 1.

Facem și campanie outdoor. Nu toți gălățenii stau pe internet ( și, din pacate, nu toți gălățenii caută pe internet informările oficiale și cad pradă campaniilor de fake news ). Dar am montat acest panou pentru că în primul rând vârstnicii care tranzitează zona Țiglina 1 să aibă încă un element de informare corectă.

Știm că este mare nevoie de așa ceva.

Informarea oficială, propagarea mesajelor și recomandărilor autorităților medicale și a celor civile sunt primul pas care trebuie făcut – și trebuie făcut continuu și corect, cu grija de a ajunge la cât mai mulți cetățeni.

Împreună cu voi, cei care vă informați din surse verificate și urmați recomandările medicilor și ale autorităților civile, facem și noi acest efort de informare publică.

Și vă reamintim, încă o dată:

❗️Evitați locurile aglomerate.

❗️Spălați-vă pe mâini cât mai des.

❗️Izolați-vă la domiciliu dacă aveți febră sau tușiți și anunțați medicul de familie sau orice altă autoritate medicală ( la 112 sunați doar în caz de urgențe ).

❗️Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane.

Nu este ușor dar nu este nici imposibil!”, spune Bogdan Rodeanu pe Facebook.

Citește și: Barna susține că alegerile ar trebui amânate

#News