China inventează trenul care poate atinge 620 km/oră

Între timp, în România, viteza medie cu care se poate circula pe infrastructura feroviară este de 68,86 km/h

China a inaugurat un nou prototip de tren Maglev care poate atinge viteza impresionantă de 620km/oră, anunță CNN. Trenul folosește tehnologia HTS, cea care îl face să pară că plutește pe șinele magnetice.

Prototipul de tren a fost prezentat presei în orașul Chengdu, situat în provincia Sichuan (China), în data de 13 ianuarie, și are o lungime de 21 metri, cu un design aerodinamic.

Cercetătorii din cadrul universității din China unde a „luat naștere” noul prototip au construit, de asemenea, și o cale ferată compatibilă noului tren, în lungime totală de 165 de metri, pentru a demonstra cum ar putea arăta trenul, atât în repaus, cât și în mișcare.

Profesorul He Chuan (vicepreședinte al Southwest Jiaotong University) care a lucrat, de asemenea, la proiect, le-a declarat jurnaliștilor prezenți la eveniment că trenul de super-viteză ar putea să intre în circulație în scurt timp, adăugând că: „Sichuan dispune de resursele necesare, ceea ce le permite oamenilor de știință să continue construirea șinelor magnetice”.

Cea mai mare rețea de trenuri de super-viteză se află în China

China deține recordul celei mai mari rețele de trenuri de mare viteză din lume, cu o lungime totală a rețelei de 37.000 de kilometri.

Primul tren de mare viteză, din clasa Maglev, a fost inaugurat în anul 2003 și putea atinge, la vremea respectivă, 431 km/oră.

Citește și: Însoțitorilor de zbor chinezi li se recomandă să poarte scutece

#News