Dan: „Suntem alături de actul cultural din București”

Finanțare prin concursuri de proiecte

Pandemia și restricțiile impuse de autorități în vedere limitării infectării cu noul coronavirus ne-a afectat viețile tuturor, fie că vorbim de oamenii de rând sau persoanele publice. Printre domeniile afectate se află și cel al culturii, în special sectorul independent. Astfel, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat, sâmbătă, că va sprijini acest sector, prin acordarea unei părți din bugetul dedicat culturii.

„Așa cum spun de mult, voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituțiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte.

În același timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgență pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Există acordul Consiliului General, așteptăm acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenței.

Suntem alături de actul cultural din București și stimulăm inițiativa culturală în mod deschis, transparent”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește și: Nicușor Dan vrea un parteneriat cu primarii de sector

#News