Claudiu Năsui / Foto: Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui tranșează situația unor parlamentari care, din spusele acestuia, ar încasa în mod aproape „ilegal” sume aferente diurnei de cazare. Pe lista „rușinii” lui Năsui se află parlamentari de la PSD, PNL, însă și o deputată PRO România din Galați.

„Care sunt parlamentarii care încasează suplimentar 1.000 de euro net pe lună doar pentru că își declară domiciliul în altă parte?

Săptămâna trecută domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, a trecut pe repede înainte prin camera deputaților un proiect prin care introduce noi diurne de transport și cazare pentru bugetarii de lux care conduc ASF-ul și care au deja salarii astronomice (peste 50.000 de lei net pe lună). Nu mai intru în detalii, am scris deja suficiente (http://tiny.cc/fl00tz).

În caz că nu știați, diurnele pe care le adaugă PNL celor din conducerea ASF funcționează fix precum diurnele din parlament.

Ce se întâmplă în parlament? Parlamentarii care nu au domiciliul în București și Ilfov primesc suplimentar față de indemnizație încă 4.800 de lei pe lună „diurnă de cazare”. Parlamentarii au fost foarte generoși cu sine însăși din banii contribuabililor. Dar despre asta în alt moment.”, declară Claudiu Năsui (USR).

Lista celor ce ar încasa diurnă de cazare, potrivit USR

Astfel, potrivit deputatului USR Claudiu Năsui, ar exista un număr de șapte parlametari care ar fi declarat că locuiesc în alte județe, tocmai pentru a primi o diurnă suplimentară de 1.000 euro, în condițiile în care aceștia primesc deja salarii „astronomice”.

„Sunt nu mai puțin de 7 parlamentari de București și Ilfov care au domiciliu oficial în alt județ și care încasează 4.800 de lei net pe lună ca și „diurnă de cazare”. Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL și unul de la Pro România. Avem aici lista celor 7 și locul unde au domiciliul în acte:

Aida-Cristina Căruceru (PSD) – Mehedinți

Gabriela-Maria Podaşcă (Pro România) – Galați

Oana-Consuela Florea (PSD) – Constanța

Mirela Furtună (PSD) – Tulcea

Petre-Florin Manole (PSD) – Ialomița

Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) – Brașov

Robert-Marius Cazanciuc (PSD) – Prahova

Citește și: Orban girează pentru candidații controversați de pe listele PNL

Toți sunt aleși în circumscripția București sau Ilfov și sunt deci, în teorie, reprezentanți ai Bucureștiului sau ai Ilfovului, dar care încasează suplimentar și diurna de cazare.

Într-o țară care practică cele mai mari biruri pe salariul minim din toată Europa, nu este normal să existe aceste portițe prin care oameni sus puși să poată abuza de sistem și să-și mai adauge la venituri încă 4.800 de lei net pe lună din banii contribuabililor.

Partidele puternice vor face o campanie acerbă împotriva USR-PLUS în următoarele luni. Și e un motiv pentru care vor face asta. Același motiv pentru care suntem singurii care au semnalat mizeria din parlament fie că vine de la *PNL,* fie că vine de la PSD. La tunuri și aranjamente amândouă partidele au fost deosebit de aliniate. Pentru că, cu noi, nu se vor înțelege niciodată pentru genul aceasta de mizerii și aranjamente și nici nu ne pot agăța cu argumente de tip „și voi faceți la fel”, mai spuse deputatul USR Claudiu Năsui.

Citește și: Nici PSD nu stă mai bine. Tripa, judecat în dosarul de corupție privind șpăgile din vămi, pe lista din Arad

#News