Woody Allen spune că cel de-al 50-lea film va fi ultimul

Este momentul potrivit pentru a mă opri

Sursa foto: Facebook/Woody Allen

Woody Allen vrea cu adevărat să lase cinematografia în urmă, scrie USA Today.

Cunoscutul regizor, câștigător al premiului Oscar, a declarat pentru La Vanguardia că intenţionează să renunţe la a mai regiza filme.

Woody Allen intenționează să se concentreze mai mult pe cariera de scriitor

„Ideea mea, în principiu, este să nu fac mai multe filme și să mă concentrez pe scris”, a declarat acesta. „Următorul meu film va fi cel de-al 50-lea: Cred că este un moment bun să mă opresc”, a continuat regizorul și comediantul american. El a anunțat că viitoarea sa carte va fi un roman.

Cineastul în vârstă de 86 de ani a mai discutat în trecut despre retragerea din industria cinematografică. Într-o conversație cu Alec Baldwin, transmisă în direct pe Instagram în iunie, Woody Allen a spus că intenționează să mai regizeze „unul sau două” filme, dar a adăugat și că „emoția a dispărut”.

Ultimul film al lui Woody Allen va fi „Wasp 22”

„Wasp 22” se numește ultimul film al lui Woody Allen în calitate de regizor. Acesta este plasat la Paris şi va fi filmat în întregime în limba franceză în câteva săptămâni.

Cineastul american a descris viitoarea peliculă ca fiind asemănătoare cu „Match Point”, prin faptul că va fi „incitantă, dramatică și, de asemenea, foarte sinistră”.

Woody Allen a filmat mai des în Europa deoarece sprijinul său în SUA a scăzut din cauza acuzaţiilor aduse de fiica sa, Dylan Farrow. Aceasta l-a acuzat pe cineast că a agresat-o sexual când avea 7 ani. Regizorul a negat în mod constant acuzațiile și nu a fost cercetat penal.

Citește și Șase jucătoare de tenis din România în top 100 WTA