Euro
Euro. Sursa foto: wikipedia

 Doi italieni au reușit să înșele sute de persoane cărora le promiteau obținerea cetățeniei într-o țară din Antarctica, unde ar fi existat o serie de facilități pentru cetățeni, potrivit digi24.ro.

Aceștia au obținut astfel suma de 400.000 de euro după ce au inventat o țară fictivă , numită „Statul Suveran Antarctic St George”, promițând celor interesați că vor beneficia de reduceri substanțiale de impozite  dar și că nu vor avea nevoie să se vaccineze obligatoriu împotriva COVID. Înșelătoria a fost descoperită în cursul lunii aprilie 2021, după ce poliţistii au făcut un raid în localitatea Catanzaro, aflată în sudul Italiei, anchetatorii percheziţionând aşa-zisul sediu diplomatic al „Statului Suveran Antarctic St George”.  În urma promisiunilor făcute de italieni, peste 700 de persoane din Italia au aplicat pentru obținerea cetăţeniei în ţara fictivă, plătind pentru acest lucru sume cuprinse între 200 şi 1.000 de euro. 

Cei 400.000 de euro proveniți din escrocherii au fost „spălaţi” printr-un cont bancar deschis în Malta


 În urma anchetei poliției desfășurată în toată Italia, 12 persoane au fost plasate în arest la domiciliu, acestea fiind acuzate de fraudă, fals în documente şi conspiraţie criminală. Anchetatorii mai investighează încă 30 de persoane suspecte în acelaşi caz.

Zeci de turiști au fost înșelați de un hotel din Rimini care vindea camere fantomă. Ajunși la hotel, turiștii descopereau că camera pe care o plătiseră nu există. Turiștii care au ajuns la un hotel au descoperit că rezervarea pe numele lor și camera pentru care au plătit nu existau. Camerele nu erau disponibile, deoarece un hotel de două stele din Rimini vindea „camere fantomă”.

Bacterii care conțin gene rezistente la antibiotice au fost descoperite în Antarctica