Florin Cîțu lămurește datele din CV-ul său

Dezamorsează un posibil al treilea scandal ce l-ar putea implica pe candidatul la șefia Partidului Național Liberal

Premierul Florin Cîțu a afirmat că nu există nicio problemă cu privire la CV-ul publicat pe site-ul Guvernului și consideră că acesta putea fi un potențial scandal în care să fi fost implicat după cele legate de conducerea sub influența alcoolului, în urmă c 20 de ani, sau cel al datoriei de aproape 10.000 de dolari pentru un card de credit. Potrivit informațiilor apărute în presă, premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe în 2002, nu în 1999 așa cum apare pe site-ul Guvernului.

„Informaţia este CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte mulţumit că o investigaţie a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Acum avem clar diploma, au scris cei la Universitate clar că este o diplomă acolo, nu este nicio problemă cu diploma. În acelaşi timp eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, universitate care este în top 50 la nivel global. La Cluj pe stradă m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat aceeaşi universitate şi acum mă tot gândeam poate ar fi o oportunitate, mai sunt în România oameni care au terminat Iowa University să facem un online club”, a afirmat Florin Cîţu.

CV-ul lui Florin Cîțu, publicat pe site-ul Guvernului României

Totodată, Florin Cîțu a mai explicat că pe site-ul universităţii se precizează faptul că se pot înscrie la doctorat cei care au completat cursurile de masterat chiar dacă nu au susţinut disertaţia.

„Restul informaţiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universităţii, unde scrie foarte clar şi foarte simplu, cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la acel doctorat fără să facă o disertaţie”, a menționat Florin Cîţu.

De altfel, Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale, conform News.ro.

Citește și: Florin Cîțu a stat două zile la „răcoare” pentru conducere sub influența alcoolului