Noi cazuri de vandalism produse de turiști la Colosseum

Doi turiști străini au fost surprinși scrijelind inițialele numelui pe monument

Încă doi turişti au fost surprinşi în timp ce vandalizau zidurile Colosseumului din Roma, la scurt timp după ce un incident asemănător a provocat un scandal în Italia, potrivit digi24.ro.

Este vorba despre o tânără elvețiancă de 17 ani și un băiat german de aceeași vârstă, care au fost sancționați contravențional de autoritățile din Roma.

O tânără elveţiancă aflată în vacanţă cu familia, a fost acuzată că a adus atingere unor bunuri culturale, fiind filmată în timp ce-şi scrijelea iniţiala – un N – pe amfiteatru. Un ghid turistic a imortalizat această scenă, viralizată pe reţele de socializare.
Sâmbătă, un student german, tot în vârstă de 17 ani, a fost reținut de către Carabinierii italieni, fiind acuzat că a degradat monumentul. El a fost „sancţionat administrativ”, arată Ansa, care nu a precizat valoarea amenzii. 

La sfârşitul lui iunie, un instructor de sport bulgar, în vârstă de 27 de ani, care trăieşte în Regatul Unit, a indignat Italia deoarece şi-a scrijelit numele şi pe cel al prietenei sale pe Colosseum.

Ivan Dimitrov a trimis o scrisoare prin care i-a prezentat scuze primarului Romei, Roberto Gualtieri, după ce ar fi gravat cu o cheie cele două nume pe un perete intern al monumentului vechi de 2.000 de ani. Dimitrov,  localizat de poliţia italiană în Anglia după cinci zile de căutări, a scris că abia ulterior şi-a dat seama de «gravitatea faptei comise».

„Prin aceste rânduri aş dori să adresez scuzele mele sincere italienilor şi întregii lumi pentru prejudiciul cauzat unui bun care, de fapt, este patrimoniul întregii umanităţi”, a scris el în scrisoarea publicată în Il Messaggero. Două cutremure produse miercuri dimineața în Călărași și Gorj