Ludovic Orban

Scăpat de amenințarea moțiunii de cenzură pe care PSD o pregătește împotriva Guvernului său, care nu poate fi depusă decât la toamnă, Ludovic Orban a prins curaj și a decis să le arate el părinților cum se gestionează problema banilor și a alocațiile copiilor. Primul ministru a anunțat în repetate rânduri că nu va aplica prevederile legii care obligă Guvernul să dubleze alocațiile (de la 150 la 300 de lei!) și are și o explicație care ar trebui să închidă gura părinților și a social-democraților care amenință Guvernul și din pricina alocațiilor copiilor.

„Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. Acum nu avem posiblitatea să dublăm iar alocaţiile. În două săptămâni vom soluţiona această problemă a creşterii alocaţiilor cu 15%, atât! Apoi, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a tunat Ludovic Orban.

În replică, reprezentanții Partidului Social Democrat acuză guvernanții PNL că nu au căutat nicio soluție pentru a a dubla alocațiile pentru că „pur și simplu copiii României NU îi interesează!”.

„Tot discursul PNL este bazat pe minciună și populism. Când trebuie să pună în practică ce au promis dau din colț în colț. De 6 luni de zile PNL joacă alba-neagra cu alocațiile copiilor! Au mințit cu nerușinare că nu măresc alocațiile din cauza pensiilor speciale. Ar fi bani, dar acum nu mai sunt bani… Nu au nicio scuză! În realitate, nu au căutat nicio soluție pentru a respecta legea și a dubla alocațiile. Pentru că pur și simplu copiii României NU îi interesează!”, este mesajul social-democraților pe această temă.

Reamintim că, miercuri, 15 iulie, Curtea Constituțională a României a decis că alocațiile copiilor trebuie dublate, respingând astfel, sesizarea Guvernului care a contestat o Lege adoptată de Parlament, la începutul luni iunie, prin care era eliminată Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la 1 august.

Judecătorii CCR au decis însă, că alocațiile trebuie dublate înainte de 1 August, iar acest lucru înseamnă că aproape 3,66 de milioane de copii ar trebui să primească bani mai mulți de luna viitoare. Concret este vorba de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, alocații în valoare de 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Citește și: CCR obligă Guvernul să dubleze alocațiile copiilor

HashtagNews.ro