Terase noaptea

Mai țineți mine îndemnurile acelea părintești: „Hai la culcare, e ora colgate!”? Eh, trebuie să fi trecut niște ani buni de atunci. Dar uite că îndemnul revine în actualitate, iar Guvernul are de gând chiar să legifereze ora la care se încheie activitățile sociale. Urmând pașii firești, inițiativa va lua forma unui proiect ce va fi supus adoptării, apoi dacă trece, ajunge pe masa președintelui, iar dacă și Klaus Iohannis este de acord cu ideea că ora 23:00 este ideală pentru a trage perdelele, proiectul va deveni lege.

Alarmați de creșterea cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, guvernanții caută soluții pentru stoparea, sau măcar încetinirea ritmului de răspândire a virusului SARS-Cov 2, iar una dintre aceste măsuri, deocamdată în stadiu de proiect, este și închiderea teraselor la ora 23:00. A spus-o ministrul Economiei Virgil Popescu.

„Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă, și din păcate nu se respectă, atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp.

Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23. Haideți, totuși, să vedem. N-aș susține o așa măsură bruscă atâta timp cât aș vedea că în perioada imediat următoare lucrurile intră într-o oarecare normalitate”, a spus ministrul Popescu.

Dacă va fi legiferată, inițiativa Guvernului se va aplica de luna viitoare și ar reprezenta încă o lovitură pentru industria HoReCa, probabil cea mai grav afectată de pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov 2, raportate sâmbătă, 889, reprezintă nu doar un record în materie, ci și un semnal de alarmă că românilor nu le mai pasă de recomandările medicilor, caz în care autoritățile pot, și ar trebui, să ia măsuri de forță.

Reamintim că până sâmbătă, 18 iulie, la data ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Citește și: Apar soluții la criza paturilor din secțiile ATI. Primarul General al Capitalei a mobilizat Guvernul, DSU și Ministerul Sănătății

HashtagNews.ro