Alfred Simonis/ Captură video

Alfred Simonis reprezintă aripa tânără a PSD-ului, acea voce a social democraților care se vrea a fi revoluționară, tinerească, menită să reîmprospăteze aerul plin de naftalină din clădirea Parlamentului. Dacă USR a putut, de ce să nu poată și PSD, și-or fi spus social democrații atunci când au decis să-l pună pe Simonis în fruntea deputaților PSD.

Și-ai zică că la vârsta de 35 ani, un apartament moștenit de la bunica și-o mașină luată în leasing ar putea să facă obiectul mulțumirii de sine. Pentru noi, majoritatea, poate! Nu și pentru Simonis, însă!

Șeful deputaților PSD deține, conform declarației de avere de anul acesta, pe care a înaintat-o cu o ușoară întârziere, vreo trei mașini de lux, patru apartamente și o casă. Plus un cont care însumează vreun milion de lei, spun cei de la Newsweek.

Am încercat să privesc lucrurile obiectiv și să nu fiu cârcotașă. O fi având omul vreo „Mătușa Tamara” ascunsă prin dulap, ori vreun peștișor auriu prin acvariu. Oricâte scuze am încercat să-i găsesc, adevărul e că n-am ajuns la niciun rezultat. Simonis câștigă vreo 10.000 lei în Parlament, în timp ce soția sa cam pe sfert. Nu-s vreun matematician celebru, însă un calcul simplu pot face chiar și eu. Un calcul din care observ că o bună parte din averea tânărului guraliv nu se justifică.

Și dacă tot vorbim despre calcule, situația detaliată stă în felul următor:

1. Atât el, cât și soția acestuia, câștigă cumulat venituri ce nu depășesc 3.000 euro.

2. În conturile bancare se găsesc 54.000 lei și 20.000 euro.

3. Mărinimos din fire, Simonis a binevoit să crediteze o firmă la care soția e acționar cu 30%, cu suma de 523.000 lei.

O fi Simonis al nostru atât de strâns la pungă, trăind cu iaurt și franzelă? O fi! Însă tot lui îi plac, de asemenea, și vacanțele lungi și foarte exotice. Și-am auzit că acolo nu prea te lasă cu pateul în camera de hotel, mai ales dacă te cazezi la cinci stele.

Între timp, șeful deputaților PSD le plânge de milă pensionarilor prin Parlament. Probabil celor „speciali”. Doar așa pot să-mi explic gesturile de ipocrizie ale micului bogătaș.

Alfred Simonis și soția, într-o frumoasă vacanță exotică

Citește și: Cine i-a tras sforile Vioricăi Dăncilă? Birchall „dă din casă”

#News