FOTO Revista 22
FOTO Revista 22

Ne-am obișnuit deja: Victor Ponta e plin de maxime, populisme și, pe alocuri, de o serie de declarații răutacioase. Așa cum știm deja cu toții și faptul că relația lui cu Ludovic Orban nu este chiar dintre cele mai bune, Ponta nu scapă nicio ocazie pentru a sublinia derapejele guvernului, taxându-i fiecare mișcare greșită. Iar acolo unde nu găsește, merge și cu inventatul. Norocul lui este că de obicei găsește. Pandemia de Coronavirus a creat prilejul, de altfel.

„Guvernul Orban PNL a vandut romani altor tari – acum se vad efectele !

Cine plateste pentru romanii care si-au pierdut astfel viata? Dar pentru cei imbolnaviti? Pentru cei exploatati si umiliti ?

Ce ticalosi conduc Guvernul🤬”, zice Ponta, vizibil nervos.

Situația românilor trimiși la cules de sparanghel, cei care ulterior s-au infectat cu coronavirus, este una dramatică, fără dar și poate. Cu toate astea, trebuie să ne amintim că focarele de coronavirus apar, de obicei, acolo unde nu te aștepți, iar o situație de genul acesteia a fost, cel mai probabil, foarte greu de evitat.

„Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la angajator, au fost testați toți angajații fermei, iar dintre aceștia 85 cetățeni români au fost testați pozitiv în perioada 28 mai-11 iunie a.c. Toți cei 85 de angajați sunt asimptomatici, fiind plasați în carantină. Toate costurile referitoare la cazare și hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă și o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane. De asemenea, alți 19 lucrători români, testați pozitiv la sfârșitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, au avut două teste negative și au revenit deja în țară. Totodată, în cazul în care cetățenii români care au fost testați pozitiv cu COVID-19 își vor exprima dorința de a reveni în țară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină și retestare”, a informat Ministerul de Externe, despre situația în curs.

Citește și: Apelul Gabrielei Firea pentru redeschiderea teatrelor nu i-a mișcat pe guvernanți

#News