firea, bulina rosie

Cu foarte puțin timp în urmă, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea le-a dat o veste bună atât bucureștenilor, cât și cadrelor medicale care vor putea beneficia de un sistem digitalizat ce îi va ajuta întru simplificarea muncii. Digitalizarea spitalelor urmează să fie pusă în practică, conform spuselor edilului, în cel mai scurt timp posibil.

Primul pe lista de priorități: Spitalul Clinic Colentina

Astfel, Gabriela Firea a declarat că un număr de 19 spitale vor fi digitalizate, primul care va beneficia de aceste modernizări fiind Spitalul Clinic Colentina.

„Digitalizarea tuturor celor 19 spitale de care ne ocupam, printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate. Primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina.

Spitalul Clinic Colentina, primul spital digitalizat

Gabriela Firea spune că scopul acestui demers este debirocratizarea

„Digitalizarea prin sistemul informatic integrat de e-sănătate a celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, va contribui la debirocratizare si va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienților internați, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.

· Beneficii: Calitatea serviciilor medicale din aceste spitale va fi imbunatatita, prin automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale, siguranța datelor pacienților, telemedicina / asistenta medicala la distanta / second opinion și interconectare.

· De asemenea, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții și să pună la dispoziție datele medicale la distanță, atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, devenind un suport real în monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar și în implementarea și coordonarea planului de tratament.

· Avand in vedere contextul epidemiologic de COVID – 19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital pentru a diminua riscul de contaminare.

· Costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate și a unei analize cost beneficiu.”, spune Gabriela Firea.

Citește și: Apelul Gabrielei Firea pentru redeschiderea teatrelor nu i-a mișcat pe guvernanți

#News