Un incendiu de amploare afectează vestul Spaniei

Sute de persoane au fost evacuate

Un incendiu de vegetație afectează vestul Spaniei, peste 3.700 de hectare fiind cuprinse de flăcări și 550 de persoane fiind evacuate. Incendiul s-a produs în regiunea Extremadura din vestul Spaniei. Vântul puternic îngreunează intervenția pompierior, potrivit stiripesurse.ro.

„Sunt rafale de vânt foarte puternice care îngreunează eforturile de stingere. Coloana de fum se răspândește la o altitudine joasă, ceea ce îngreunează accesul mijloacelor aeriene în zonă”, a declarat un comandant al Unității militare de urgență, David Barona.

Aproximativ 250 de pompieri se luptă cu focul în zona Pinofranqueado, în provincia Caceres, în apropiere de granița cu Portugalia. Sute de persoane din satele Cadalso, Descargamaría și Robledillo de Gata au fost evacuate. Incendiul are cauze naturale, au precizat autoritățile. Cauzele naturale au declanșat incendiul, au stabilit autoritățile. Anul trecut, aproximativ 500 de incendii de vegetație au izbucnit în Spania. Acestea au distrus un număr record de peste 300.000 de hectare, potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere. Mii de porci vor fi sacrificați în Timiș, din cauza pestei porcine