Maia Sandu împrietenește Republica Moldova cu UE

„Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei”, a spus președintele Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu le-a dat astăzi cetățenilor țării sale o veste bună, într-un mesaj postat pe pagina acesteia de socializare. Mai exact, președintele a anunțat că astăzi, că în urma discuțiilor avute în cadrul vizitei sale la Bruxelles, s-a semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei în Republica Moldova.

Maia Sandu a semnat un acord care prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice

Potrivit celor anunțate de președintele Maia Sandu, „acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice.”, a declarat aceasta. „Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline.”, a mai spus Maia Sandu.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a dat asigurări că va urmări cu atenție alocarea acestor fonduri, însă a și mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii moldoveni.

Maia Sandu este primul președinte al Republicii Moldova care dă dovadă de o viziune pro-europeană. Predecesorul acesteia, Igor Dodon a refuzat orice dialog sau prietenie cu Uniunea Europeană, preferând, mai degrabă, să-și orienteze politicile către est, fiind un mare susținător al președintelui rus, Vladimir Putin. Dodon a pierdut alegerile prezidențiale din 15 noiembrie în fața contracandidatei sale, obținând 42,28% din voturile exprimate la urne, în timp ce Sandu a obținut 57,72%, vorbind, în acest caz despre al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Citește și: Biden vrea independență comercială pentru SUA