Violeta Alexandru

„Se mai joacă și la păcănele”

…A declarat Violeta Alexandru, amintind astfel de un alt personaj cunoscut pe plan național, Picu Apostol Roman, unul dintre cei doi viceprimari ai Municipiului Galați. La vremea respectivă, Picu Roman declara în cadrul unui interviu de la PRO TV, cum că Galațiul ar fi plin sex și păcănele, această replică gândită sau nu, aducându-i vicepremarului renumele național.

Citește și: Ce poți vedea în Galați, dacă te nimerești pe aici

De la declarația controversată a politicianului traseist din Galați s-a scurs ceva timp. Cu toate astea, iată că păcănelele revin în forță. A avut grijă ministrul Muncii, Violeta Alexandru, să le reînvie, declarând la rându-i cum că alocațiile primite de elevi nu s-ar duce mereu acolo unde ar trebui, ele fiind cheltuite de unii părinți nesăbuiți, pe alcool și păcănele.

„Resursele publice destinate copiilor trebuie sa ajunga chiar la acestia. Este cunoscuta realitatea conform careia de alocatiile copiilor (mai) beneficiaza si apartinatorii/parintii pentru cu totul alte cheltuieli decat cele necesare cresterii si dezvoltarii copilului. Se mai joaca si la pacanele.

In Constitutia Romaniei este garantat dreptul copilului de a primi alocatie, dar este la latitudinea autoritatilor sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca banii chiar sa adreseze nevoile copilului”, a scris, marti seara, Violeta alexandru, pe Facebook.

Citește și: Dublarea alocațiilor, a fi sau a nu fi?

Păcănele și alcool pe vouchere? Imposibil!

Una dintre soluțiile propuse de către Violeta Alexandru este introducerea voucherelor, în loc de bani. Așadar, această măsura ar putea împiedica cheltuirea banilor dedicați îngrijirii copiilor, pe alcool, păcănele și cine știe mai ce!

„Da, am ridicat in discutie ideea eficientizarii sistemului actual. O solutie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gandi o legatura a sistemului de distributie cu scoala, ca sa incurajam parintii sa vina mai des la scoala.


In alte state membre UE alocatia de stat este fie conditionata de veniturile parintilor (Slovenia, Italia), fie de numarul de copii din familie (Franta). Multe alte state acorda vouchere ca sprijin pentru gradinita, pentru nou-nascuti, pentru baby-sitting etc”, a mai scris Alexandru.

#News