Liviu Dragnea

Dosarul Belina sau poate motivul pentru care Teleormanul a devenit celebru pe hartă, a fost discutat marți, cu audierea a șase martori.

În ciuda audierilor, încă nu s-a ajuns la concluzia dacă insula Belina și Brațul Pavel sunt sau nu parte din albia minoră a Dunării.

Ședința a durat șapte ore și, de menționat este faptul că, avocata Flavia Teodosiu care o reprezintă pe Sevil Shhaideh, îl apără și pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea, acest lucru ducând la suspendarea ședinței. Două procese, două săli, misiune imposibilă.

Dragnea a fost prezent la Tribunalul București și continuă să își susțină nevinovăția în cazul dosarului. Sevil Shhaideh, Adrian Gadea, fostul președinte al CJ Teleorman, și Ionela Stoian, fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării au fost prezenți. Alături de inculpați, au fost audiați și martorii, responsabili cu procedura de avizare a unor acte necesare adoptării hotărârii de guvern prin care insula Belina și Brațul Pavel au trecut din administrarea Ministerului Mediului în administrarea CJ Teleorman.

Citește și: Dragnea acceptă cu greu decizia Tribunalului București

Dosarul Belina de marți: șapte ore de discuții aprinse, explicații, citate din Legea Apelor, argumente și cercetări atente pe hartă. Concluzia?  Concluzia rămâne că Insula Belina și Brațul Pavel  trebuiau să pară că nu fac parte din Dunăre și asta în urma codurilor de clasificare modificate de fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, prin promovarea HG 858/2013. Adică ilegal. Cu alte cuvinte, ai hârtie- ai moșie.

Că e doar o baltă cu pește pentru Dragnea sau domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, procesul continuă și poate se vor afla metodologii exacte de stabilire a albiei minore a Dunării pe 25 februarie. Poate.

#News