Persoane amendate în timp încercau să fure cetină de brad din apropierea Poienii Brașov

Jandarmii braşoveni au aplicat, duminică, amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.000 de lei

Poiana Brasov
Poiana Brasov -pag de FB

Jandarmii braşoveni au aplicat, duminică, amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.000 de lei mai multor persoane prinse în timp ce încercau să sustragă cetină de brad din pădurea din apropierea staţiunii Poiana Braşov, potrivit g4media.ro.

Respectivii reuşiseră să taie peste 2000 de kilograme de cetină

.Patrula de jandarmi aflată în serviciu în Poiana Braşov, a surprins în zona Poiana Aviatorilor un grup de trei bărbaţi din Dâmboviţa, care încercau să sustragă din pădure aproximativ 1800 kg cetină de brad. Cei trei au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 5000 lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea sancţiunilor silvice. Lor le-a fost confiscată cantitatea de cetină, ce a fost predată ulterior Ocolului Silvic.

Jandarmii din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Predeal au surprins în zona Poiana lui Manole din Predeal, un bărbat care încerca să sustragă o cantitate de aproximativ 300 kg cetină de brad.

Acestuia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei şi i-a fost ridicată cantitatea de cetină găsită asupra sa”, informează, duminică seară, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov. 

Tot duminică, jandarmii de la Postul Montan Bran-Moieciu au surprins în zona Valea Gaura, trei bărbaţi care intraseră cu vehicule tip ATV pe fondul cinegetic, fără a avea permisiunea să facă acest lucru. Fiecare dintre cei trei a primit amendă contravenţională în valoare de 3000 lei, conform Legii 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată, în stare de arest