Liderul PRO România, totodată șeful neoficial pe linie de partid al lui Tăriceau, Victor Ponta, s-a reîntors ieri la școală, nostalgic. Cu toate că primul gând al tuturor al fi acela că lui Ponta i-a venit gândul cel bun și încearcă să repare problema lucrării de doctorat, în realitate, potrivit spuselor acestuia, intențiile sunt unele venite din dragostea pentru copii și pentru dreptul lor la educație. Să-l credem acum, în plină campanie electorală?

Victor Ponta: „Vreau ca copiii mei să meargă la școală”

Astfel, în urma vizitei „la școală”, Victor Ponta se poate considera un mai învățat, întrucât a aflat că profesorii își doresc să se revină la sistemul clasic de școală. Mai mult decât atât, garantează că dacă oamenii îi vor acorda votul în data de 6 decembrie, în calitate de prim-ministru va redeschide școlile.

„Eu azi am fost la o scoala, m-am plimbat intr-o scoala inchisa, unde toti profesorii erau daramati. Ma gandeam daca copiii mei vor trai cu telefonul in casa si nu vor sti sa-l lase.

Profesorii imi spun ca vor sa faca scoala, nu mai pot sta cu ochii in monitoare, sa nu-i vada pe elevi. Pe fiecare bancuta e geam de plexiglas, cine le plateste? Cand vad dimineata ca plec la munca si copiii mei stau in pat cu tableta… si ei sunt copii norocosi, ca stau in Bucuresti, dar 80% dintre copiii din Romania nu au acces la ele. Criza medicala va trece intr-un an. Criza economica sa zicem ca trece in doi ani. Dar criza educatiei va trece intr-o generatie. Englezii au scos deja primul studiu cu ce s-a intamplat cu copiii care nu au mers la scoala in primavara si rezultatele au fost cu 20% mai slabe. Nu am inteles cine a zis sa se inchida scolile. Toti specialistii, toti profesorii, au zis sa lase scolile deschise. Sigur, inchizi unde e focar, dar sa inchizi tot, otova.

Vreau ca copiii mei sa mearga la scoala. Nici macar obligatoriu, daca vrei sa iti protejezi copilul nu ti-l iau cu forta. Dupa 6 decembrie chiar o sa conduc miscarea parintilor impotriva guvernului. Eu sper, totusi, sa nu mai fie guvernul Orban si noul guvern sa deschida scolile. Eu cred ca Iohannis va vrea sa scoatem tara din criza. Eu m-am uitat pe programele celorlalte partide si sunt si masuri bune. Cele 5 solutii propuse de noi se pot aplica de la 1 ianuarie.”, a declarat Victor Ponta, invitat la Romania TV.

Citește și: CTP: „Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD”

#News