CTP: „Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD”

Cristian Tudor Popescu (CTP) comentează declarațiile de ieri ale președintelui Iohannis, cele în care, la rândul său, Iohannis le comenta pe cele ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Dacă în opinia președintelui, declarația lui Nelu Tătaru pare „insuficient rumegată”, în opinia lui CTP, președintele îl clasifică pe Nelu Tătaru drept o rumegătoare. Mai mult decât atât, se sugerează că lui Klaus Iohannis i-ar fi mai ușor dacă PNL ar pierde alegerile, întrucât în ipostaza în care le-ar câștiga, și-ar pierde dreptul de a „afurisi PSD-ul”.

CTP: „dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal”

„Președintele Iohannis califică declarația ministrului Sănătății despre tragedia de la Piatra Neamț, „Toți suntem vinovați”, ca „insuficient rumegată”. Prin urmare, dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare? Este singurul accent oarecum negativ la adresa unui membru al guvernului PNL. Altfel, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal.

Pe cale de consecință, ar fi mai ușor pentru președinte, nu pentru România, dacă PNL ar pierde alegerile din 6 decembrie și n-ar mai face guvernul. Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferințe de presă. Căci dacă le va câștiga, și dl Iohannis va dispune de o majoritate parlamentară și o guvernare PNL cu tot atâtea mâini moarte și piloși ca actuala, nu va mai avea nicio scuză pentru istorie când de reformele cruciale pentru România se va alege praful”, a apreciat Cristian Tudor Popescu (CTP).

Citește și: „Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă”

#News