Aceasta este opinia președintelui Iohannis, întrebat într-o conferință de presă, dacă este necesar ca Guvernul să își dea demisia, după incendiul devastator de la ATI Piatra Neamț, făcându-se o paralelă între acest moment și cel de după „Colectiv”, când premierul Ponta a demisionat.

„Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcție de niciun an de zile și a gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Aceasta tragedie de la Neamț ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem.

După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile modernizate, simplificate, investiții în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiții în aparatură și mentenanță. Nu vi se pare că e păcat că dintre tinerii care termină rezidențiatul să plece în străinătate, în loc să rămână acasă într-un sistem bine gestionat pentru români?”, a răspuns presedintele.

Citește și: PSD strigă „DEMISIA!”. Orban și Tătaru, vizați

Cât privește declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care a spus „că toți suntem vinovați” de tragedia de la Piatra Neamț, Iohannis a considerat-o cam „nerumegată”.

„O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, managementului şi în acest sens mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, mă refer sigur la marele PSD. Acesta e vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a precizat Iohannis.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național

#News