Profil de candidat – Grațiela Leocadia Gavrilescu, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Leocadia a avut mereu ambiții înalte, a fost o femeie cu simț politic și a aspirat (nu covorul) la postul de parlamentar încă din 2012. A fost aleasă în 2012 ca deputat din partea Partidului Național Liberal, a schimbat multe culori până în 2020, o enervează urșii, ordonanțele și Kovesi.

După alegerile din 9 decembrie 2012, ne-am ales cu un Parlament uriaș – 588 de senatori și deputați, în Legislativ regăsindu-se și 65 de femei, printre care și Grațiela-Leocadia Gavrilescu.

ALEGERI PARLAMENTARE – Candidați în Prahova: Anastase, fii de politicieni și afaceriști cu averi de milioane de euro

Mediafax, 2012

Până la Partidul Național Liberal, Leocardia a pozat în nomadă, migrând prin diverse partide: s-a făcut remarcată în politica locală la alegerile din 2004, când a candidat pentru funcția de primar al Ploieștiului, din partea Partidului Umanist Român. A avut ghinion pierzând alegerile, dar, descurcăreață din fire, a fost aleasă pentru postul de viceprimar, rămânând în post timp de 4 ani. Pleacă de la PUR și se înscrie în PNL, profită de moment și de schimbări și cumpără două terenuri intravilane și o casă în comuna prahoveană Bucov. Și nu se oprește aici. Cumpără și un apartament în București, că nu poți fi om politic și dormi la hotel.

BIOGRAFIE, Grațiela Gavrilescu, absolventă a Facultății de Tehnologie Petrochimică, preia Mediul

Mediafax, 2014

Declarația de avere:

Prin 2014 trece la grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR) și este ministru al mediului și al schimbărilor climatice pentru perioada 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015. Nu se scriu multe, dar se adaugă multe în declarație de avere: 5000 de metri pătrați de pădure, 9000 de metri pătrați de teren agricol în Vrancea, 3500 de metri de teren agricol în Neamț și 400 de metri de metri pătrați în Ploiești. Sursa de proveniență? ”Moștenirea”, desigur. Pe lângă apartamente, case și autoturisme, în declarația de avere mai apar și bijuterii și obiecte de artă în valoare de 5000 de euro. Sursa? Sunt ”dobândite prin succesiune”.

Stă departe de orice fel de scandal, dar se dezlănțuie în 2016, când Ministrul Sănătăţii, clujeanul Patriciu Achimaş-Cadariu, este acuzat de declaraţii „intolerabile” şi „jignitoare la adresa poporului român”. Ce funcție are în 2016  Graţiela Gavrilescu? O funcție previzibilă, este deputat ALDE, și îi cere ministrului Sănătății demisia în urma unui interviu controversat. Interviul ne interesează mai puțin, traseismul politic, în schimb…

Pe ministrul Sănătății îl ia gura pe dinainte

Monitorul, 2016

Grațiela Gavrilescu nu se satură de ALDE nici în anul 2017, când devine ministru pentru Relația cu Parlamentul. Și nu doar atât. Devine un personaj principal în dosarul privind adoptarea OUG 13, potrivit DNA. Procurorii arată că Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a dat inițial un aviz de oportunitate cu observații și propuneri, care ar fi dus la amendarea OUG 13 sau la transformarea în proiect de lege. După „discuții tensionate” în sediul guvernului în noaptea de 31 ianuarie, reprezentanții Ministerului Justiției i-au convins pe reprezentanții ministerului condus de Grațiela Gavrilescu să-și schimbe avizul. Cu alte cuvinte, se cam ceartă cu legea, cu Kovesi și cu ordonanțele. Și speră la un 2020 guvernat de ALDE.

O să vă rog ca, aşa cum #rezist postează zilnic împotriva noastră pe Facebook şi pe toate reţelele de socializare, împotriva poporului român, împotriva unităţii noastre, aşa să postaţi dumneavoastră în permanenţă cu sigla ALDE şi promovaţi-vă, aveţi posibilitate, meritaţi, astfel încât noi şi dumneavoastră să putem să păstrăm această minunată ţară aşa cum există ea astăzi pentru viitoarele generaţii. Vă mai rog ceva – să fiţi la concurenţă cu #rezist, trebuie, pentru că ALDE merită. Aşa vom putea să fim a doua putere politică a României în 2020.

Graţiela Gavrilescu, către Tineretul ALDE: Vă rog să fiţi la concurenţă cu #rezist / Tăriceanu: Îi compătimesc pe acei tineri, parcă și-au ales modele precum Kovesi sau Coldea și atât înțeleg ei din ce înseamnă o țară europeană

HotNews, 2018

Un amănunt greu de trecut cu vederea: în 2017 Ministrul Mediului a vrut să ucidă fix mediul. Leocadia realizează că datul din gură și traseismul politic nu ucid pe nimeni. Așa că trece de la vorbe la fapte și de la idei proaste la ordine crude.

Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenție pentru urși și lupi, astfel încât populația să nu mai fie pusă în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urșii… da, protejăm urșii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viața cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenție pentru punerea în siguranță a vieții cetățeanului, așa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în fața ministerului sau unde, eu nu voi renunța la semnarea acestui ordin de ministru.

Ministrul Mediului va emite ordin pentru uciderea a peste 140 de urși „indiferent de câte mitinguri vor fi”

Digi 24, 2017

În 2019, Grațiela face ce știe ea mai bine: schimbă partidul. Leocadia a bătut palma cu Tăriceanu pentru a desființa PNL-ul, pentru ca, mai târziu, să-l trădeze pe liderul ALDE pentru PSD. Practic, a iubit și abandonat 3 bărbați: s-a dezis de Voiculescu, l-a lăsat baltă pe Crin Antonescu şi s-a despărţit de ”dragă Călin”. Pentru PSD.

Nu a ieșit ea mult în public, dar, doar până în 2019, a fost membru în trei partide: PUR (Dan Voiculescu), PNL și PLR (transformat ulterior în ALDE). Și să nu uităm de faptul că, ținând cu dinții de postul de ministru, a ales trandafirii roșii ai Vioricăi Dăncilă.

De câte ori a trădat Graţiela Gavrilescu: s-a dezis de Voiculescu, l-a lăsat baltă pe Crin Antonescu şi s-a despărţit de „dragă Călin” pentru PSD

Adevărul, 2019

La nici o lună după cuțitul înfipt în spatele lui Călin, Leocadia afirmă că ea, de fapt, nu a trădat, că a fost un soldat disciplinat și că nu vrea ca românii să aibă de suferit.

Eu am fost un soldat mai mult decat disciplinat. Eu consider ca atunci când am luat hotărârea să intrăm la guvernare și să ne asumăm anumite proiecte drumul acela nu trebuie stopat. Și pentru că nu avem candidat nu credeți că ar trebui ca românii să nu aibă de suferit?

Grațiela despre Grațiela, la persoana a III-a: Cu ce a trădat Grațiela Gavrilescu ALDE?

Revista 22, 2019

În 2020, după ce a schimbat 4 partide, Grațiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului în guvernele PSD-ALDE, alege PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu. Și își explică și decizia prin faptul că Voiculescu negociază cu PSD câteva locuri eligibile pe listele de candidați la alegerile parlamentare în schimbul susținerii mediatice.

Grațiela Gavrilescu schimbă al patrulea partid și intră în formațiunea lui Dan Voiculescu / Surse: Mogulul Antenei 3 negociază cu PSD câteva locuri de parlamentar la alegeri

G4 Media, aprilie 2020

În octombrie, Leocadia apare pe listele PSD pentru parlamentare alături de Laura Vicol, avocata Alinei Bica și a fugarului Daniel Dragomir.

Graţiela Gavrilescu, liderul PPUSL Prahova, a primit loc eligibil pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor. Va bifa al cincilea mandat de parlamentar, fiind unul dintre traseiştii notorii din politica românească. Gavrilescu şi-a început cariera politică în urmă cu 20 de ani în PUR, partidul fondat de Dan Voiculescu, transformat ulterior în Partidul Conservator (PC). În 2004 a trecut la PNL, devine viceprimar al Ploieştului şi apoi parlamentar. E liberală timp de 10 ani. În 2014, pleacă alături de Călin Popescu Tăriceanu în PLR, devenit ulterior ALDE. Tăriceanu a rupt la acel moment PNL cu scopul de a rămâne la guvernare alături de Victor Ponta şi PSD. Graţiela Gavrilescu e ministru în guvernările succesive PSD-ALDE, până în toamna anului 2019, când Călin Popescu Tăriceanu decide să scoată partidul de la guvernare. În acel moment, Graţiela Gavrilescu îl trădează şi pe Tăriceanu, preferând să rămână cu Viorica Dăncilă. Pică odată cu PSD la moţiunea de cenzură, apoi se întoarce la prima dragoste politică – Dan Voiculescu, care n-o lasă din braţe.

Adevărul, 26 octombrie 2020

Citește și: Profil de candidat – Elena Băsescu, pentru Camera Deputaților, din partea PMP

#News