Kelemen Hunor - Foto news.ro

Kelemen Hunor are, de cele mai multe ori, senzația că are dreptul de a-și da cu părerea, afișând tot de cele mai multe ori o atitudine arogantă și ușor persiflativă. Adevărul e că după episodul cu Ținutul Secuiesc, dacă m-ar fi chemat Kelemen Hunor, aș fi intrat undeva sub o piatră și n-aș mai fi ieșit de-acolo niciodată. Însă probabil asta e diferența dintre mine și acesta.

Kelemen este de părere că guvernul nu ar trebui schimbat acum prin moțiune de cenzură, treaba asta mai putând aștepta. Până aici, de acord. Însă părerile noastre încep să se separe în momentul în care acesta afirmă faptul că nu ar putea primi sfaturi de la liberali – cel puțin nu în următorii 10 ani. Eu sunt de părere că până și pensionara care stă tot timpul cu ochii pe vizor ar putea să le ofere acestora sfaturi pertinente, însă asta este doar părerea mea.

„Asta face si premierul (…). Si actualul presedinte este deranjat de Parlament, sunt deranjati acesti politicieni de Parlament si ar dori probabil sa dispara Parlamentul, Parlamentul sa fie Marea Adunare Nationala, care aproba orice gandeste si orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (…). Nu poti sa ocolesti Parlamentul doar pentru ca tu esti Executivul, esti de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porti niciun dialog cu Parlamentul si dupa aceea arati perplexitatea cand Parlamentul modifica ideile tale”, a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Întrebat despre legătura dintre PSD și UDMR, Kelemen Hunor a amintit de USL

„Cei care au facut USL-ul sa nu vina cu astfel de acuzatii… cel putin un deceniu incolo. Cei care au facut USL-ul sa taca din gura. Noi nu am facut alianta cum a facut PNL-ul cu PSD-ul, nu am facut nici cu alte partide si nici nu vom face. Deci nu accept astfel de lectii de la PNL cel putin un deceniu, pentru ca ce au distrus ei in 2012, prin USL si dupa aceea in 2013-2014, cu acea majoritate de 60 si ceva la suta, de acolo pleaca multe-multe lucruri care n-au fost corectate. Deci nu accept lectii de la cei care au format USL-ul”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și: USR și revenirea minții la cap: nu vor susține moțiunea de cenzură

#News