O parte a cascadei Clocota din Hunedoara s-a prăbușit

Clocota una dintre cele două cascade cu apă termală din România

Cascada Clocota
Cascada Clocota sursa foto pAg de FB Descopera Hunedoara

Cascada Clocota, una dintre cele mai spectaculoase din România, a suferit o transformare naturală spectaculoasă. Mai multe formațiuni calcaroase formate pe rădăcinile unor copaci de la Cascada Clocota din stațiunea Giurgiu-Băi, s-au prăbușit din cauza greutății, fără ca vreun turist să aibă de suferit în urma acestui fenomen natural, potrivit g4media.ro.

În urma prăbușirii formațiunilor calcaroase, cascada se prezintă acum ca o cădere de apă în două trepte

. Potrivit lui Claudiu Nicolae Şimonaţi, consilier în turism la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Geoagiu Băi, acum cascada este mult mai spectaculoasă. „Cascada este întreagă. Ce s-a dislocat sunt aceste formațiuni care până în urmă cu două zile erau prinse peste rădăcini ale copacilor căzute de-a lungul timpului, formându-se ca un fel de stalactite. E și normal, din cauza acestor depuneri de săruri calcice, de la apa bogată în așa ceva, acești turțuri, la un moment dat, din cauza greutății au cedat și era logic să se întâmple acest lucru”, spune Claudiu Nicolae Şimonaţi.

 Pentru siguranța lor, turiștii trebuie să respecte mai multe reguli și să nu se mai expună la diverse riscuri inutile.

Unul dintre acestea se referă la faptul că anumiți turiști, în căutarea unor fotografii spectaculoase, se poziționau în spatele perdelei de apă a cascadei, lucru interzis de altfel, precizează consilierul în turism Claudiu Nicolae Şimonaţi. „Singura rugăminte care o am pe viitor la turiști este să nu mai intre sub această cascadă, să-și facă poze, filmări și altceva. Dacă vor, poate să o filmeze de la distanță, să o pozeze. Cascada este la fel de frumoasă, încă mai spectaculoasă cu aceste căderi de apă în două trepte, este intactă, nu este ruptă”, mai spune Claudiu Nicolae Şimonaţi. Cascada Clocota s-a format pe cursul pârâului cu același nume din Geoagiu Băi, acesta colectând surplusul de apă mezotermală din stațiune. Cascada are o înălțime de peste 40 de metri și o lățime de 22 de metri. Clocota este una dintre cele două cascade cu apă termală din România. Bijuterii și pietre semiprețioase de 500 de ani furate dintr-un muzeu din Londra