Vot Anticipate

Marți, 18 august, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie. Potrivit calendarului transmis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pe 24 august sunt întocmite listele definitive ale candidaturilor, iar campania electorală va începe pe 28 august.

La nivelul Bucureștiului, pentru Primăria Generală, și-au depus deja candidaturile Gabriela Firea (PSD, în funcție), Nicușor Dan (susținut de PNL și USR PLUS), Traian Băsescu (PMP), Ioan Sîrbu (Pro România), Ilan Laufer (Platforma Social Democrată) și Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală). Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că își va depune candidatura pentru PMB, marți, la ora 11.30.

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade, anunţate de către AEP, încă de la finalul lunii iulie, sunt:

– 2 august – constituirea Biroului Electoral Central;

– 7-11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;

– 7-18 august – perioda de depunere a candidaturilor;

– 8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie;

– 24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;

– 22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;

– 22 septembrie – desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, prin tragere la sorţi computerizată;

– 26 septembrie, ora 7.00 – încheierea campaniei electorale;

– 27 septembrie, ora 7.00 – începerea votării;

– 27 septembrie, ora 21.00 – încheierea votării.

Reamintim că din cauza epidemiei de coronavirus, mandatele aleșilor locali au fost prelungite până pe 1 noiembrie 2020, conform Legii nr. 84/2020. În iulie, Parlamentul a adoptat proiectul de lege prin care se prevede ca dată de organizare a alegerilor locale pentru 27 septembrie.

Citește și: Alegeri locale. Vot în anumite intervale orare pentru vârstnici

#News