O nouă dronă, identificată lângă baza Mihail Kogălniceanu

S-au luat toate măsurile de menținere a siguranței în spațiul aerian

Drona
Drona sursa foto pixabay

O nouă dronă a fost reperată miercuri seara lângă baza Mihail Kogălniceanu, după ce alte trei au fost identificate în noaptea de luni, anunță Forțele Aeriene, potrivit g4media.ro.

„Miercuri, 17 aprilie, în intervalul 20.54 – 21.51, personalul aflat în serviciul de pază în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, a raportat prezența în aer, într-o zonă aflată la aproximativ 4 -5 km N-NV de turnul de control al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, la nord de localitatea Mihail Kogălniceanu, a unui sistem aerian fără pilot, cel mai probabil de natură comercială, care a evoluat cu viteze mici și la înălțimi reduse.

Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menținere a siguranței în spațiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situație.

Situația produsă nu a impus aplicarea contramăsurilor de tip război electronic”, a comunicat Forțele Aeriene. Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege. De asemenea, la nivelul unității militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană, mai precizează sursa citată. Forțele Aeriene au anunțat, marți, că trei drone fără pilot au fost reperate luni noaptea în zona bazei de la Mihail Kogălniceanu, precizând că cel mai probabil erau comerciale. Au fost aplicate contramăsuri de tip război electronic și a fost sesizat Parchetul Militar. Doi tineri din București reținuți după ce au agresat o femeie în casa ei