Ministerul Dezvoltării, anunț după atacarea site-ului instituţiei de către hackeri

Au fost transmise mesaje de susţinere a fraţilor Tate și îndemnuri la accesare ilegală a conturilor de pe rețele de socializare

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat, luni, că site-ul instituţiei a fost vizat de un incident cibernetic, dar că nicio informaţie nu a fost pierdută, potrivit g4media.ro.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută”, se arată într-o informare transmisă de MDLPA, potrivit Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, după finalizarea verificărilor, site-ul va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. „Prioritatea ministerului este soluţionarea cu succes şi cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se precizează în informare.

Luni dimineața, pagina Ministerului nu a mai putut fi accesată, mesajul postat de atacatori referindu-se la „corupția din țara noastră care afectează dezvoltarea socială și economică a României”. Infractorii virtuali anunță prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând, parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor. „Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunţul hackerilor. Postarea atacatorilor cuprinde și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare. Hackerii au și un mesaj de susţinere a fraţilor Tate, despre care spun că sunt nevinovați. Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi se află în arest la domiciliu. Avertizare de vijelii şi ploi pentru jumătate din țară