Libera circulație reprezintă unul din drepturile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene, este de părere Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății. Întrucât noul certificat, care se află în planurile Comisiei Europene, a stârnit controverse cu nemiluita, liberalul, medic de profesie, vine să limpezească apele și să le explice tuturor scepticilor beneficiile unui astfel de document.

Fostul ministru dă asigurări că „certificatul va facilita reluarea liberei circulații între statele membre UE”

Mai mult decât atât, Tătaru argumentează inclusiv logica din spatele acestui certificat, explicând că nu se va face niciun fel de discriminare între cei vaccinați și cei nevaccinați, existând opțiuni pentru fiecare individ în parte, în funcție de preferințele și credințele acestuia. „Apreciez că propunerea Comisiei Europene va evita crearea a două categorii: vaccinați și nevaccinați, oferind totodată posibilitatea cetățenilor să opteze asupra modului în care atestă că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Revenirea la normalitate depinde doar de noi, de disciplina noastră și de modul în care alegem să ne comportăm.”, a mai spus acesta pe Facebook.

„Comisia Europenă a lansat propunerea de a avea un certificat comun european, care să ateste vaccinarea, dezvoltarea naturală a anticorpilor împotriva COVID-19 sau testul PCR”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.

Citește și: Încă un român vaccinat cu două seruri diferite, tot accidental