Nadia Comaneci
Nadia Comaneci. Sursa foto: Constanta 100%

Nadia Comăneci găteşte mâncare românească, chiar dacă locuieşte de foarte mulţi ani în SUA. Vedeta adoră preparatele tradiţionale. Ea a mărturisit recent că pregătește familiei două dintre mâncărurile românești.

Fosta sportivă gătește mâncare românească chiar și după 32 de ani petrecuți în SUA. Ea s-a inspirat de la o rețetă învățată de la mama ei în copilărie, pe care o găteşte des.

“Gătesc două lucruri pentru familia mea – unul este salată de vinete cu garnitură de ardei copți. Este ușor de făcut și este bună acum, așa cum era și atunci. Celălalt preparat sunt sărmăluțele în foi de viță.“

Chiar recent am vrut să gătesc pentru Crăciun, dar nu am găsit frunze de viță , așa că am făcut ardei umpluți”, a spus Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci este una dintre legendele sportului mondial

Performanțele uluitoare au propulsat-o pe gimnasta româncă în panoplia marilor sportivi ai lumii.

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția sa de excepție de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10.

Ea a câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia Comăneci a intrat definitiv în istorie ca fiind prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu obținând nota 10.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată, românca este privită drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Performanțele incredibile reușite de gimnasta din România i-au adus titulatura de „Zeița de la Montreal”. Nadia Comăneci este primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.

Citește și: Nadia Comăneci, pledoarie pentru salvarea sportului românesc!