Un scenariu care este vehiculat în presă prinde din ce în ce mai mult contur. Se vorbește despre apariția în rândul parlamentarilor PSD și Pro România a unei grupări de aleși care ar vota guvernul liberal. Practic, ar fi vorba despre o a treia tabără de parlamentari PSD, în afara celor care doresc alegeri anticipate și a celor care vor să mențină interimar Guvernul demis Ludovic Orban până la toamnă.

De ce vor unii parlamentari PSD sa voteze guvernul liberal

Chiar dacă liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu și liderul Pro România, Victor Ponta, au afirmat public că ei nu vor vota niciun guvern liberal, surse parlamentare susțin că ar exista un grup mare de parlamentari, format atât din membri ai PSD cât și din membri ai Pro România, care ar dori ca partidele lor să voteze un guvern liberal. Votul în plen pentru noul Guvern Orban a fost programat pe 24 februarie, la ora 16.00, audierile miniștrilor în comisii având loc în 17, 18 și 19 februarie.

Citește și: Citu demonteaza populismul PSD-istilor

Parlamentarii care ar vota un guvern liberal condus de Ludovic Orban au declarat că nu le este teamă nici de alegerile anticipate și nici că nu vor mai avea un nou mandat de parlamentar. 

„Eu am asigurat un loc eligibil la parlamentare, mi-am rezolvat. De data asta sunt în stare să le votez (liberalilor, n.red) Guvernul numai să văd cum își rup gâtul. Ei vor anticipate că nu știu cum să facă să ia măsuri de austeritate și nu pot lua nicio decizie pentru că în Parlament sunt legați de mâini și de picioare. Nu vor să dea bani pentru alocații, nu vor să dea bani pentru pensii. Să vadă românii ce înseamnă guvernare de dreapta”, a declarat un parlamentar, care nu a dorit să își dea numele. #News